De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Afstudeerscriptie Associate Degree Projectleider Techniek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Afstudeerscriptie Associate Degree Projectleider Techniek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De afstudeerscriptie heb ik geschreven in het kader van de AD projectleider installatietechniek aan de Haagsche hogeschool te Delft. Deze opleiding is ontstaan uit het bedrijfsleven die vraag hadden naar personeel die zijn opgeleid om projecten te kunnen leiden.

Ik ben twee jaar geleden gestart met deze opleiding, omdat ik mij verder wilde ontwikkelen in het projectleiderschap in de installatietechniek. Het doel van de twee jaar durende opleiding is om de theorie toe te passen in de praktijk en op deze manier de negen competenties die behoren tot de kerntaken van een projectleider te ontwikkelen en te behalen. Het was helaas niet altijd mogelijk om de competenties in de praktijk toe te passen, hoe dit is verlopen zal ik verder in deze scriptie toelichten.

In deze scriptie heb ik de negen competenties uitgebreid behandeld en toegelicht per hoofdstuk. Verder laat ik in deze scriptie zien dat ik deze negen competenties beheers op een niveau 3 doormiddel van theorie toe te passen en mezelf te toetsen per competentie en voorbeelden uit de praktijk. Deze zijn vooral gebaseerd op situaties die zich kunnen voordoen bij de functie van projectleider installatietechniek.

Nu ik het einde van deze opleiding bereikt heb, ben ik erachter gekomen dat ik een grote stap richting de goede weg heb gemaakt en mezelf verder heb ontwikkelt en uitgedaagd. Maar ook dat ik nog veel moet leren en dat ik mijzelf meer moet gaan uitdagen om te groeien tot projectleider. Door deze afstudeerscriptie tte maken, zie ik waarbij ik mijzelf nog verder kan ontwikkelen en waar mijn doelen en uitdagingen liggen.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTIS Projectleider Techniek - AD
AfdelingFaculteit Technologie, Innovatie & Samenleving
PartnersE.T.A.I.B. Meurs & Zn B.V.
Jaar2015
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk