De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Duurzame mobiliteit in de slimme en gezonde stad

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Duurzame mobiliteit in de slimme en gezonde stad

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De focus van dit hoofdstuk ligt op een aantal gekozen en nodige transities van duurzame mobiliteit binnen de gegeven infrastructuur, beschikbare middelen en de openbare ruimte in een stedelijke setting. Kortom: op weg naar een modal shift in de verdichtende stad.

De komende jaren vindt het een transitie plaats naar nieuwe vervoersvormen die minder energie vragen, minder ruimtegebruik kennen, meer flexibiliteit brengen en lagere gebruikskosten met zich meebrengen. Met als belangrijke uitdagingen de vernieuwing in het openbaar vervoer (hierna OV) en actieve transport (lopen of fietsen) in de schaarse buitenruimte. De inzet op duurzame mobiliteit zorgt voor meer ontmoetingen, toegankelijke, leefbare en aantrekkelijke steden. Die toekomstige stedelijke mobiliteit is een slim samenhangend geheel van aanbod van systemen als OV, fiets, auto, stalling, overstap en energie. De menselijke maat en vervoersvraag staan daarbij centraal. Nabijheid is voor duurzame mobiliteit cruciaal en stedelijk en economisch principe van collision density is daarin een uitdaging.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bashilckmann/
https://www.linkedin.com/in/john-bolte-0856134/

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
AfdelingFaculteit Technologie, Innovatie & Samenleving
LectoraatLectoraat Smart Sensor Systems
Gepubliceerd inHijink and Jong (Eds.), Slimme en Gezonde Stad – Lessen in gezonde, groene en duurzame verstedelijking Acquire Publishing BV, Zwolle, Pagina's: 110-136
Jaar2019
TypeBoekdeel
ISBN978-90-825482-3-5
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk