De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Ontwikkeling van prototype leerlingen- en klimaatregistratiesysteem voor scholen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Ontwikkeling van prototype leerlingen- en klimaatregistratiesysteem voor scholen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Ter afronding van de studie Technische Informatica aan de Haagse Hogeschool in Delft, is er door de afstudeerder Rob Kleinee een afstudeeropdracht uitgevoerd bij het bedrijf Alflex Technologies. Aan de basis van de opdracht lag het probleem dat docenten op scholen vaak veel tijd kwijt zijn aan ondersteunende, administratieve processen zoals aanwezigheidsregistratie van leerlingen. Daarnaast is er doorgaans nauwelijks inzicht in het klimaat binnen een klaslokaal, dat vaak van onvoldoende kwaliteit is.
Als antwoord hier op is tijdens de afstudeeropdracht een prototype van een systeem ontwikkeld, waarmee studenten zich kunnen aan- en afmelden en waarmee de aanwezigheid van de studenten en de kwaliteit van het klimaat binnen het klaslokaal inzichtelijk wordt gemaakt door middel van een smartphone applicatie. Het systeem bestaat daarbij uit de volgende subsystemen: meetstations voor het meten van de klimaatwaardes, een basisstation waarbij leerlingen zich kunnen aanmelden en een Android applicatie voor het inzichtelijk maken van de gegevens.
Bij aanvang van het project zijn verschillende methodieken tegen elkaar afgewogen, om zo tot een keuze te komen tot het gebruik van Open Up bij de uitvoering van het project. Door deze keuze is het project opgedeeld in de vier fases van Open Up: de inception fase, de elaboration fase, de construction fase en de transition fase.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingITD Technische Informatica
AfdelingFaculteit IT & Design
PartnersAlflex Technologies
Jaar2015
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk