De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Voeding in relatie tot zwangerschapsmisselijkheid

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Voeding in relatie tot zwangerschapsmisselijkheid

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Zwangerschapsmisselijkheid is één van de meest voorkomende ongemakken tijdens de zwangerschap. Geschat wordt dat van de zwangere vrouwen 50 tot 80 procent misselijkheid of braken tijdens het eerste trimester van hun zwangerschap ervaart. Er bestaan verschillende maten van zwangerschapsmisselijkheid waarbij de matige tot gemiddelde misselijkheid het meeste voorkomt. Omdat zwangerschapsmisselijkheid ook een groot probleem is binnen verloskundepraktijk Sifra, hebben ze opdracht gegeven voorlichtingsmateriaal te ontwerpen voor zwangere vrouwen die kampen met zwangerschapsmisselijkheid. Om dit voorlichtingsmateriaal te kunnen ontwerpen is er een literatuuronderzoek en een kwalitatief onderzoek uitgevoerd.

OrganisatieDe Haagse Hogeschool
AfdelingGZH Voeding en Diëtetiek
PartnersVerloskundepraktijk Sifra
Jaar2010
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk