Voeding in relatie tot zwangerschapsmisselijkheid
Wij hanteren het label Open Access voor onderzoek met een Creative Commons licentie. Door een CC-licentie toe te kennen, geeft de auteur toestemming aan anderen om zijn of haar werk te verspreiden, te delen of te bewerken. Voor meer informatie over wat de verschillende CC-licenties inhouden, klik op het CC-icoon. Alle rechten voorbehouden wordt gebruikt voor publicaties waar enkel de auteurswet op van toepassing is.
Voeding in relatie tot zwangerschapsmisselijkheid
Wij hanteren het label Open Access voor onderzoek met een Creative Commons licentie. Door een CC-licentie toe te kennen, geeft de auteur toestemming aan anderen om zijn of haar werk te verspreiden, te delen of te bewerken. Voor meer informatie over wat de verschillende CC-licenties inhouden, klik op het CC-icoon. Alle rechten voorbehouden wordt gebruikt voor publicaties waar enkel de auteurswet op van toepassing is.
Samenvatting
Zwangerschapsmisselijkheid is één van de meest voorkomende ongemakken tijdens de zwangerschap. Geschat wordt dat van de zwangere vrouwen 50 tot 80 procent misselijkheid of braken tijdens het eerste trimester van hun zwangerschap ervaart. Er bestaan verschillende maten van zwangerschapsmisselijkheid waarbij de matige tot gemiddelde misselijkheid het meeste voorkomt. Omdat zwangerschapsmisselijkheid ook een groot probleem is binnen verloskundepraktijk Sifra, hebben ze opdracht gegeven voorlichtingsmateriaal te ontwerpen voor zwangere vrouwen die kampen met zwangerschapsmisselijkheid. Om dit voorlichtingsmateriaal te kunnen ontwerpen is er een literatuuronderzoek en een kwalitatief onderzoek uitgevoerd.
Organisatie | De Haagse Hogeschool |
Opleiding | GZH Voeding en Diëtetiek |
Afdeling | Academie voor Gezondheid |
Partner | Verloskundepraktijk Sifra |
Jaar | 2010 |
Type | Bachelor |
Taal | Nederlands |