De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Platform voor echtscheiding conflicten

Boedelverdeling

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Platform voor echtscheiding conflicten

Boedelverdeling

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Wanneer er een conflict optreedt, en beide partijen hier samen niet uit kunnen komen, kan het oplossen van dit conflict een hoge kostenpost worden. Een voorbeeld hiervan is een echtscheiding. Wanneer beide partijen niet uit de verdeling van de boedel kunnen komen, komt hier vaak een advocaat aan te pas. Deze advocaat vervult dan een soort van scheidsrechterrol, waarbij zijn doel is dat de boedel goed verdeeld wordt. Door het niet geringe tarief van de advocaat kan dit tot flinke kosten leiden.
Doelstelling
Cenosco zag een mogelijkheid om dit soort conflicten op te lossen zonder dat hier een jurist bij aan de pas hoeft te komen. Hierbij kan er aan verschillende soorten conflicten worden gedacht, zoals het bovengenoemde echtscheidingconflict. Dit is een groot project, wat veel groter is dan mijn afstudeeropdracht. Ik heb me dan ook op enkele subonderdelen gefocust. De gehele applicatie is in de vorm van een ASP.NET MVC webapplicatie. Ten eerste heb ik een platform opgesteld, waarbinnen de conflicten kunnen worden opgelost. Binnen dit platform is het mogelijk om gebruikers aan te maken, en kunnen deze gebruikers zich aanmelden. Ook worden vanuit dit platform de conflictoplossingen gestart, en kan de gebruiker de conflictoplossingen inzien waarbij hij aangemeld is. Ook worden in dit platform enkele beveiligingsaspecten opgenomen. Er moet voorkomen worden dat gebruikers de conflictoplossingen van anderen kunnen bekijken. Door hier op een abstract niveau naar te kijken, kan dit voor alle type conflictoplossingen gebruikt worden. Ook moet er een rollen- en rechtensysteem worden ontwikkeld waarmee de handelingen die een gebruiker mag verrichten op een hoger niveau worden geregeld, en hier niet binnen de conflictoplossing expliciet op gecontroleerd hoeft te worden. Door deze onderdelen op een abstract niveau af te handelen, kost dit minder tijd bij het daadwerkelijke implementeren van de conflictoplossingen. De abstractie kan immers bij alle oplossingen worden gebruikt, en is ook voor alle van toepassing.
Ten tweede ga ik mij richten op het conflict boedelverdeling, wat onderdeel is van een echtscheiding. Gebruikers moeten op een snelle manier een inventaris van een of meerdere locaties kunnen uitvoeren, waardoor er snel structuur kan worden aangebracht in de spullen die verdeeld moeten worden. Gebruikers kunnen aangeven dat ze eigenaar van de spullen zijn, dat ze de spullen willen hebben, etc. Vervolgens kunnen de overige spullen met een algoritme over de betrokkenen worden verdeeld.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingICTM Informatica
AfdelingAcademie voor ICT & Media
PartnersCenosco BV
Jaar2012
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk