De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Diploma's van de toekomst

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Diploma's van de toekomst

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De Hanzehogeschool Groningen is een onderwijsinstelling voor hoger onderwijs en praktijkgericht onderzoek. Door de omvang van de instelling, is het van belang om constant bovenop vernieuwingen binnen de maatschappij te zitten.
Een belangrijke ontwikkeling binnen de ICT is de opkomst van distributed ledger technologie. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Bitcoin blockchain. Omdat blockchain disruptieve gevolgen kan hebben voor veel sectoren, wilt de Hanzehogeschool Groningen hier ook mee experimenteren om zo te zien welke mogelijkheden het kan bieden in het hoger onderwijs.
Een andere verandering binnen het onderwijs is de mogelijkheid tot het opdelen van studies in kleinere modules. Deze mogelijkheid, die vanuit de Tweede Kamer tot stand is gekomen, kan zorgen voor flexibilisering in het onderwijs.
Verder lopen er bij verschillende hogescholen pilots bij het gebruik van badges waarmee studieresultaten, kennis en competenties van studenten kunnen worden vastgelegd.
Omdat distributed ledger technologie een onveranderlijke ledger is, biedt het mogelijkheden met betrekking tot de validatie van badges.
Het onderzoek
Om de mogelijkheden van distributed ledger technologie duidelijk te krijgen omtrent het valideren van badges, is de volgende doelstelling geformuleerd:
“Het doen van aanbevelingen hoe DLT efficiënt kan worden toegepast voor het valideren van kennis en competenties van studenten bij het gebruik van badges, en wat dit voor veranderingen met zich meebrengt binnen de HG.”

Toon meer
OrganisatieHanzehogeschool Groningen
OpleidingInformatiedienstverlening en -management
AfdelingInstituut voor Communicatie, Media & IT
Jaar2018
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk