De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Vereniging Promotie Westergasfabriek

Rechten:

Vereniging Promotie Westergasfabriek

Rechten:

Samenvatting

De Westergasfabriek ligt op een prachtig terrein in Amsterdam- West, genaamd Westerpark. De Westergasfabriek kent een lange geschiedenis en is een voormalig industrieterrein volledig getransformeerd tot een bruisende, culturele en recreatieve bestemming.
De Westergasfabriek van nu bestaat uit een prachtig park mede voor de buurtbewoners en meerdere verhuurbare locaties in het Westerpark. Een groot aantal van de locaties wordt aan vaste huurders verhuurd. Deze periode is afhankelijk van het huurcontract. Voor de vaste huurders op het terrein is een vereniging opgericht genaamd: Vereniging Promotie Westergasfabriek (VPW). Alle vaste huurders zijn automatisch lid van deze vereniging. Deze vaste huurders betalen een bedrag, welke 3 procent is van de totale huurprijs.
Het doel van deze vereniging is om meer levendigheid te creëren op het terrein en om de samenwerking en samenhang tussen huurders te versterken. De vereniging honoreert plannen omtrent collectieve promoties. Hierbij kan worden gedacht aan evenementen, aankleding van het terrein en collectieve communicatiemiddelen. Het bestuur ervaart al een langere tijd weinig input vanuit de vaste huurders, waardoor er nu een grote pot met geld beschikbaar is. Deze wordt echter nu niet benut. De VPW wilt graag achterhalen waarom de input zo laag is. Daarnaast is het de bedoeling dat een aantal van deze evenementen wordt georganiseerd voor de buurtbewoners. Echter heeft de vereniging niet inzichtelijk wat de wensen en behoeften zijn van deze doelgroep en wil zou deze graag willen achterhalen.
Dit onderzoek zal de VPW helpen om te achterhalen waarom de input voor collectieve promoties vanuit de vaste huurders zo laag is. Alsmede komen er manieren naar voren om de betrokkenheid vanuit de vaste huurders te vergroten. Dit onderzoek helpt de VPW ook bij het achterhalen van de wensen en behoeften van de buurtbewoners. Dit om de toekomstige collectieve promoties te laten aansluiten bij hun wensen en behoeften. Ook wordt met behulp van literatuuronderzoek inzicht verkregen in hoe een onderneming ervoor kan zorgen dat vaste huurders en buurtbewoners positief kan worden beïnvloedt.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommerciële Economie
AfdelingFaculteit M&B
PartnerVereniging Promotie Westergasfabriek
Datum2018-06-14
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk