De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Bestuurdersaansprakelijkheid in geval van faillissement

Rechten:

Bestuurdersaansprakelijkheid in geval van faillissement

Rechten:

Samenvatting

Koevoets Advocaten B.V. wil graag weten of zij bij is als het gaat om bestuurdersaansprakelijkheid in geval van faillissement. Er is sprake van bestuurdersaansprakelijkheid in geval faillissement op grond van artikel 2:248 Burgerlijk Wetboek/artikel 2:138 Burgerlijk Wetboek. Bestuurdersaansprakelijkheid is geregeld in artikel 2:248 Burgerlijk Wetboek/artikel 2:138 Burgerlijk Wetboek.
Het doel van dit onderzoek is om Koevoets Advocaten B.V. te adviseren ten aanzien van de gronden waarop bestuurdersaansprakelijkheid in geval van faillissement wordt af- dan wel toegewezen door de rechter.
Naar aanleiding van het onderzoek kan er geconcludeerd worden dat de medewerkers van Koevoets Advocaten B.V. allereerst bij hun cliënten moeten nagaan of de verplichtingen die voortvloeien uit artikel 2:10 Burgerlijk Wetboek/artikel 2:394 Burgerlijk Wetboek zijn nagekomen. Indien er niet aan die verplichtingen zijn voldaan, adviseer ik Koevoets Advocaten B.V. om na te gaan of dit een belangrijke oorzaak van het faillissement is geweest.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingHBO-Rechten
AfdelingFaculteit M&B
PartnersKoevoets advocaten
Datum2017-09-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk