De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Invest in Pinterest!

Kwalitatief onderzoek naar het creëren van online betrokkenheid via Pinterest

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Invest in Pinterest!

Kwalitatief onderzoek naar het creëren van online betrokkenheid via Pinterest

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze scriptie is geschreven voor cosmeticabedrijf Rituals. Raymond Cloosterman richtte in 2000 het eerste bedrijf op dat home -en bodyproducten combineert. Rituals heeft inmiddels meer dan 730 winkels in 29 verschillende landen. Het bedrijf is aanwezig op zeven kanalen op social media. De focus ligt hierbij op Instagram en Facebook. Rituals heeft een account op Pinterest waar het bedrijf niet in investeert. De aanleiding voor dit onderzoek is de online betrokkenheid die mist op het online platform. Dit is relevant omdat het bedrijf ambieert om een onlinegemeenschap op te bouwen waar betrokkenheid tussen klant en merk aanwezig is. Rituals weet echter niet wat de beoogde doelgroep wil en beweegt. Het doel van het onderzoek is om het bedrijf te adviseren over de manier waarop zij online betrokkenheid creëert bij de beoogde doelgroep. Onder deze onderzoeksdoelgroep vallen Nederlandse mannen en vrouwen tussen de 18 en 40 jaar.

De probleemformulering in het eerste hoofdstuk licht de aanleiding, probleemstelling, doelstelling en doelgroep verder toe. Na de probleemformulering komt de situatieschets aan bod waarin de voornaamste krachten staan die de organisatie beïnvloeden, zijnde de strategie, de structuur en de systemen binnen de organisatie. Het theoretisch kader beschrijft vervolgens de belangrijkste stromingen die relevant zijn voor het centrale probleem van dit onderzoek.

Het onderzoek gebruikt ‘The Six Stages of Social Business Transformation’ van Li & Solis (2013) als conceptueel model. In de methodologie staat beschreven hoe kwalitatief onderzoek de hypothesen, het interne -en externe deelprobleem test. De resultaten van het onderzoek naar het creëren van online betrokkenheid op Pinterest komen in het vijfde hoofdstuk aan bod. Daaruit komen de conclusies tot stand die de leidraad vormen voor het advies en het implementatieplan.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommunicatie
AfdelingFaculteit M&B
PartnerRituals
Datum2019-05-31
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk