De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Een onderzoek naar de huidige identiteit en het huidige imago van Centrummanagement Leiden.

Open access

Rechten:

Een onderzoek naar de huidige identiteit en het huidige imago van Centrummanagement Leiden.

Open access

Rechten:

Samenvatting

In het beleidsplan en op de website van CML staat de volgende omschrijving van de organisatie:
“Centrummanagement Leiden zet zich in om de binnenstad bruisend, aantrekkelijk en economisch vitaal te houden voor bewoners, bezoekers en ondernemers. Centraal hierbij staat het verhogen van het aantal bezoekers en gebruikers, de waardering van de stad, de verblijfsduur, de investering, het herhaalbezoek, ambassadeurschap en meervoudig bezoekmotief. Dit wordt gerealiseerd door het organiseren en ondersteunen van campagnes en activiteiten. Ook zorgt CML voor het realiseren van samenwerkingsverbanden tussen ondernemers, vastgoedsector, stadspartners en de gemeente. Het doel hiervan is om huidige en toekomstige kwaliteit van de stad te bewaken en verbeteren (bijv. veiligheid, bereikbaarheid, openbare ruimte, winkels) Tevens fungeert CML als informatiepunt en woordvoering van de binnenstad.” (Centrum van Leiden, 2014)

Kort gezegd zorgt CML voor samenwerkingsverbanden, waardoor de beleving in de stad vergroot wordt. Dit doet CML voor vier doelgroepen: bezoekers, ondernemers, gemeente en stadspartners. De doelgroepen zijn toegelicht in de doelgroepanalyse, te vinden in bijlage 1.

Uit gesprekken met de opdrachtgever, informatie op de website en de huidige visie van de stichting is naar voren gekomen dat de huidige positionering van CML niet bij iedereen even duidelijk is. Dit is het geval bij zowel de organisatie zelf als bij de ondernemers in de binnenstad.

Centrummanagement Leiden wil een inzichtelijk beeld creëren over wie zij zijn en wat zij doen door middel van een imago-onderzoek bij de ondernemers. Hierdoor moet er een helder profiel komen van de organisatie zodat vragen als wie, wat en waarom worden beantwoord. Aan de hand van dit onderzoek kan er een (marketing)communicatieadvies geformuleerd worden voor CML. Vervolgens kan CML dit uitdragen aan de ondernemers in de stad. De processen en diensten naar de ondernemers zullen hierdoor verbeteren.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommerciële Economie
AfdelingFaculteit M&B
PartnerStichting Centrummanagement Leiden
Datum2015-09-14
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk