De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Employer Branding

Dé manier om talent aan te trekken én te behouden

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Employer Branding

Dé manier om talent aan te trekken én te behouden

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De wereld is constant in veranderingen en tegenwoordig ligt er veel focus op technologische ontwikkeling, dit heeft een grote impact op de arbeidsmarkt. De vraag naar technische vaardigheden wordt steeds groter en het op peil houden van kennis is hierbij nog belangrijker.
Momenteel zit Eqraft in een dynamische fase van haar bestaan en is er de ambitie om te groeien. Naar verwachting wordt 2018 een jaar met een omzetstijging van minstens vijvenzestig procent. Zonder plan blijft de mogelijke groei ongerealiseerd en komt Eqraft in stagnatie, terwijl het aantal potentiële klanten blijft groeien. In dit scenario zal er veel omzet verloren gaan, het is dus van groot belang dat hier tijdig op gereageerd wordt. Het doel hierbij is dat Eqraft op de langere termijn zelfstandig, dus zonder de hulp van uitzendbureaus, goed gekwalificeerde mensen voor de toekomst kan aantrekken en behouden.
Er is onderzoek gedaan naar employer branding en in hoeverre dit bij kan dragen aan het aantrekken van potentieel talent en het behoud van huidige werknemers kan stimuleren. Middels kwantitatief onderzoek is onder de huidige medewerkers gemeten wat de werknemerstevredenheid is en wat voor de hen destijds de reden is geweest om voor Eqraft te kiezen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingHuman Resource Management
AfdelingFaculteit M&B
PartnerEqraft B.V.
Datum2018-06-04
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk