De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Wel of geen ontbinding van de arbeidsovereenkomst bij verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer

Rechten:

Wel of geen ontbinding van de arbeidsovereenkomst bij verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer

Rechten:

Samenvatting

Het doel van het onderzoek is het adviseren van advocatenkantoor X over de vraag wanneer verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer al dan niet leidt tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst. In de jurisprudentie wordt gezocht naar feiten en omstandigheden die ervoor zorgen dat een arbeidsovereenkomst al dan niet wordt ontbonden. De resultaten uit het onderzoek moeten leiden naar een advies dat bruikbaar is voor X. Zij moet het onder andere als naslagwerk kunnen gebruiken.
Voor het onderzoek is de volgende centrale vraag geformuleerd.
“Welk advies kan aan het advocatenkantoor X worden gegeven ter zake de vraag wanneer verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer al dan niet leidt tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst blijkens wet- en regelgeving, literatuur-, bronnen- en jurisprudentieonderzoek?”
Naar aanleiding van de conclusies zijn meerdere praktische aanbevelingen geformuleerd. Aanbevelingen die X kan gebruiken bij het adviseren van haar klanten. Zo wordt aanbevolen om alleen naar de rechter te gaan als een overtreding bewezen kan worden. Andere aanbevelingen die onder andere worden gegeven zijn hou rekening met de persoonlijke omstandigheden van de werknemer en hou rekening met het feit of een regel die zou zijn overtreden wel of niet op schrift is gesteld.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingHBO-Rechten
InstituutFaculteit M&B
Gepubliceerd in
Datum2018-01-16
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 25 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk