De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het bemachtigen van een voorkeurspositie binnen de markt van cosmetische chirurgie

Rechten:

Het bemachtigen van een voorkeurspositie binnen de markt van cosmetische chirurgie

Rechten:

Samenvatting

Essential Aesthetics, later in dit rapport ook wel aangeduid met "EA", is een jong groeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in anti-aging, cosmetische en chirurgische ingrepen. Het voornaamste doel van EA is om ‘de natuurlijke schoonheid tot bloei te laten komen, waardoor de patiënt zich mooi en zekerder voelt’ (S. van der Zwan, persoonlijke communicatie, 7 februari 2018).
De vraag naar plastische chirurgie, anti-aging en injectables is wereldwijd gestegen. In 2016 is de vraag naar cosmetische en plastische chirurgie met ruim 9% gestegen (ISAPS, 2017). De totale gezichts- en lichaamsprocedures zijn met 7% gestegen en de borstprocedures met 11% (ISAPS, 2017). Naast de toegenomen vraag heeft EA ook te maken met heftige concurrentie binnen de onrustige wereld van cosmetische en plastische chirurgie. Op dit moment voeren niet alleen plastische chirurgen dergelijke behandelingen uit, maar ook basisartsen, medische specialisten als kno-artsen en huidtherapiepraktijken zijn actief binnen deze markt (Visser, 2012). Volgens het onderzoek van Panteia (2013) zijn de zelfstandige behandelcentra, privéklinieken, schoonheidssalons en huidtherapiepraktijken verantwoordelijk voor het grootste deel van de ingrepen die uitgevoerd worden (Panteia, 2013).
De doelstelling van het onderzoek is het opleveren van een adviesrapport aan Essential Aesthetics ten behoeve van de aanscherping van de huidige positionering om een voorkeurspositie* binnen de markt van cosmetische chirurgie in te kunnen nemen. *Met een voorkeurspositie wordt bedoeld dat de doelgroep een product/dienst als eerste zou overwegen en waarderen. Het is belangrijk om te begrijpen dat het niet de bedoeling is dat er een gehele nieuwe positioneringskoers wordt uitgezet. Het is zaak om inzichtelijk te krijgen welke aspecten benadrukt/toegevoegd moeten worden om een voorkeurspositie te kunnen bemachtigen. Vanuit de doelstelling is de probleemstelling opgesteld. De probleemstelling van het onderzoek is de belangrijkste vraag die centraal staat in het gehele onderzoek. Welke factoren zijn, vanuit het perspectief van ooglidcorrectie- en faceliftpatiënten, van invloed op het behalen van een voorkeurspositie binnen de markt van cosmetische chirurgie?

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommerciële Economie
AfdelingFaculteit M&B
PartnersEssential Aesthetics
Datum2018-06-14
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk