De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Hoorn onveilig!?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Hoorn onveilig!?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De gemeente Hoorn scoorde met een 17e plaats in de jaarlijkse Gemeentelijke Veiligheidsindex (GVI) opvallend slecht. Dit resultaat was voor de gemeente Hoorn aanleiding om onderzoek te doen naar mogelijke verbeteringen. Om in te spelen op de sociale (on)veiligheid en misdaad is deze rapportage opgesteld. Aan de hand van een analyse zijn suggesties gedaan voor verbetering van de stedenbouwkundige structuur en de kwaliteit van de openbare ruimte, in de vorm van een 'toolkit'.

Sociale veiligheid kan worden onderverdeeld in subjectieve en objectieve veiligheid. Juist de objectieve veiligheidscijfers zijn in Hoorn erg hoog in vergelijking met andere gemeentes. De oorzaak hiervan heeft met meerdere aspecten te maken. Om dit probleem volledig op te lossen zal onderzoek moeten worden gedaan naar sociale en economische aspecten. Dit onderzoek betreft de stedenbouwkundige opzet van de verschillende wijken in Hoorn en de gesteldheid van de openbare ruimte in Hoorn.

Vanuit diverse analyses is naar voren gekomen dat binnen de gemeente Hoorn telkens dezelfde kwaliteiten en verbeterpunten voorkomen. Deze kwaliteiten en verbeterpunten zijn onderverdeeld in een zevental thema's. Voor deze thema's zijn oplossingen geformuleerd. Met de oplossingen zijn aanknopingspunten gegeven voor het verbeteren van de veiligheid op het gebied van stedenbouw en openbare ruimte.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingRuimtelijke Ordening en Planologie
AfdelingGebouwde Omgeving
Datum2011-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk