De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Revitaliseren van bestaand vastgoed

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Revitaliseren van bestaand vastgoed

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Vanwege de aanzienlijke ambitie voor verduurzaming van het bestaande vastgoed in het bedrijfsleven, vraagt men naar een integrale aanpak om structurele leegstand tegen te gaan (PropertyNL, 2012) Ondanks dat duurzaamheid en het zogenaamde "Nieuwe Werken" weliswaar volop in de belangstelling staan, is dit vooralsnog niet correct afgestemd op de vraag en het aanbod in de vastgoedmarkt.

Als de duurzaamheidskwestie en het Nieuwe Werken worden samengevoegd, maakt de term het "Groene Werken" zijn intreden. Het Groene Werken is een combinatie van het gedachtegoed van het Nieuwe Werken, met een groene visie en verandering op het gebied van mobiliteit.(DTZ Zadelhof, 2012) Met dit gedachtegoed moet de cultuuromslag in de gebouwde omgeving realiseerbaar zijn.

In deze scriptie zal een bouwtechnische oplossingsvorm ontwikkeld worden, hetgeen binnen de veelvoorkomende stramienmaatvoering in de bestaande kantoorvoorraad past. Het ontwerp van deze oplossingsvorm zal voornamelijk gebaseerd zijn op functionele en economische uitgangspunten. In het nieuwe ontwerp zal de structuur van het 'Groene Werken' als een duurzaam energieconcept verwerkt zitten.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingBouwkunde
AfdelingGebouwde Omgeving
Datum2015-05-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk