De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Veranderende lidmaatschappen in de sport

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Veranderende lidmaatschappen in de sport

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Steeds meer mensen sporten individueel of ongeorganiseerd. Daarom nemen zij misschien liever een abonnement op de sportschool, dan dat zij lid worden van een sportverenging. De belangrijkste reden is dat mensen tegenwoordig op flexibele momenten willen sporten. Daardoor verandert niet alleen de manier waarop sport wordt beoefend, maar ook de maatschappelijke waarde ervan.
Sportverenigingen zien hun lidmaatschappen veranderen en sportparticipatie afnemen. De vraag is hoe zij kunnen inspelen op de veranderende behoefte. Welke middelen zetten zij in om leden te binden en te behouden voor het georganiseerde sportaanbod?
De auteurs van dit boek hebben vier jaar lang onderzoek gedaan naar de oorzaken en gevolgen van veranderingen in ledenbinding in de sport. Zij hebben hiervoor zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden toegepast.
Dit boek richt zich in eerste instantie op medewerkers, bestuurders en ondersteuners van sportclubs en sportbonden, zowel de vrijwilligers als professionals. Zij zullen de problemen en uitdagingen in dit boek waarschijnlijk herkennen. Tegelijk kunnen zij hun voordeel doen met de praktische oplossingen die worden beschreven. Daarnaast kunnen zowel beleidsmakers, politici en bestuurders op verschillende overheidsniveaus, als studenten en vakgenoten uit de wereld van sportonderzoek en -wetenschap, relevante kennis en inzichten ontlenen aan ons onderzoek.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
AfdelingKenniscentrum Sociale Innovatie
LectoraatParticipatie en Stedelijke Ontwikkeling
Jaar2018
TypeBoek
ISBN978-90-8850-843-1
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk