De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Ontwerpen tegen leegstand

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Ontwerpen tegen leegstand

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Binnen dit afstudeerproject is een kamermodule ontworpen die enerzijds de vraag naar een oplossing voor de leegstand van kantoren, en anderzijds de hoge kamernood onder studenten aanpakt.

Een in- en uitklapbare kamermodule die snel te plaatsen is, het hergebruik van (aanwezige) materialen mogelijk maakt en een lage kostprijs heeft.

Snelheid
De kamermodule is in- en uitklapbaar en kan klein worden getransporteerd en snel worden geplaatst en afgebouwd. Deze snelle realisatie reduceert transformatiekosten. Daarnaast kan het product weer snel worden verwijderd en worden opgezet in een ander kantoorpand.

Hergebruik materialen
De kamermodule is geschikt gemaakt om de al aanwezige materialen, zoals isolatie en gipsvinylplaten, eenvoudig te kunnen hergebruiken in het product. Dit reduceert het gebruik van nieuwe materialen en kosten. Ook kan het frame van de kamermodule meerdere levens vervullen.

Prijs
De prijs van de module is laag gehouden door het gebruik van eenvoudige systemen en onderdelen. De investeringen die een pandeigenaar zal moeten doen worden tot een minimum teruggebracht.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingProduct Design and Engineering
AfdelingEngineering en Design
Datum2013-03-11
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk