De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het Interactie Instrument

Interactie niveaus, Observatiemodel & Werkvormen voor het werken met mensen met een matig verstandelijke beperking met een hulpvraag op het gebied van interactie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Het Interactie Instrument

Interactie niveaus, Observatiemodel & Werkvormen voor het werken met mensen met een matig verstandelijke beperking met een hulpvraag op het gebied van interactie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Hallo, gebruiker van het interactie instrument! In deze map zult u verschillende onderdelen vinden die u handvaten bieden binnen de muziektherapie met de doelgroep: mensen met een matig verstandelijke beperking met een hulpvraag op het gebied van interactie.

Met deze inleiding willen wij u kort informeren over de mogelijkheden van de verschillende onderdelen die te vinden zijn in deze map. Deze handleiding is ontwikkelt voor individuele therapieën.
De inhoud zal beginnen met een inhoudsopgave, hierin staan alle onderdelen beschreven. Aan de hand van de tabbladen zijn de onderdelen gemakkelijk terug te vinden. Op deze manier kunt u snel en gericht op zoek naar de informatie die u zoekt en/of nodig heeft.

Na de inhoudsopgave is het 1e product: het interactie instrument te vinden. U zult hier als eerste een inleidend verhaal vinden met een korte introductie van het interactie instrument. Op deze manier weet u wat het product inhoudt en wanneer u het in zou kunnen zetten. Hierna vindt u het interactie instrument. Hierin staat vijf interactieniveaus beschreven aan de hand van verschillende kenmerken. Ook staat hierbij de houding van de therapeut beschreven die het beste aansluit bij het interactieniveau.
Hierna wordt het 2e product: het observatiemodel met een korte inleiding aan u geïntroduceerd. Het observatiemodel kan gebruikt worden om te observeren in welk interactie niveau de cliënt zit. Aan de hand van het scoren van verschillende kenmerken, is er een interactie niveau toe te kennen. Deze kan dienen als startpunt van waaruit de therapeut met de cliënt werkt binnen de therapie.
Het laatste product inzetbaar in de praktijk is het 3e product: de werkvormen. We zullen aan de hand van een korte inleiding weergeven hoe dit product ingezet kan worden in de praktijk. Per interactieniveau staat er een aantal werkvormen beschreven. Deze werkvormen sluiten aan bij het interactieniveau. De werkvormen kunnen naar eigen inzicht ingezet en aangepast worden passend bij de cliënt en de therapie.
In het daarop volgende deel is er eigen ruimte. Hierin willen we u als gebruiker de ruimte geven om bijvoorbeeld eigen aantekeningen toe te kunnen voegen.

Als laatste onderdeel vindt u de verschillende bijlagen. In deze bijlagen is een toelichting op de verschillende producten te vinden. Deze toelichting bestaat uit literatuur die we gebruikt hebben tijdens de ontwikkeling van de producten. We zullen hierbij ook een korte toelichting geven op de gebruikte literatuur. Ook zal er een literatuurlijst te vinden zijn met hierin alle gebruikte literatuur.
Op deze manier willen we u als gebruiker de mogelijkheid geven achtergrond informatie op te kunnen zoeken.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCreatieve Therapie
AfdelingInstituut Social Work
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk