De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Lange termijn perspectief en visie op knooppunt Vaartsche Rijn en omgeving

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Lange termijn perspectief en visie op knooppunt Vaartsche Rijn en omgeving

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Tussen station Utrecht Centraal en station Utrecht Lunetten wordt nabij het Ledig Erf, station Vaartsche Rijn ontwikkeld. Station Vaartsche Rijn wordt in de plannen omschreven als de zuidelijke poort naar de binnenstad van Utrecht. Station Vaartsche Rijn biedt een mogelijke oplossing voor de stijgende vraag naar een betere bereikbaarheid middels openbaar vervoer in de stad en regio Utrecht. Het station kan eventueel ook een oplossing bieden voor het grote aantal reizigers op het nabijgelegen station Utrecht Centraal. Het station zal eind 2015 openen.

De vraag om een betere bereikbaarheid van stad en regio heeft de discussie geopend om Vaartsche Rijn ook vervoerskundig te ontwikkelen tot een knooppunt. Dat Vaartsche Rijn is gelegen aan belangrijke spoorroutes, autoroutes, busroutes en fietsroutes maakt de ontwikkeling naar een vervoersknooppunt meer dan logisch.

Het doel van dit onderzoek is om een bijdrage te leveren aan het aantrekkelijk en bereikbaar houden van de stad en regio Utrecht vanaf 2020. De centrale onderzoekvraag is: 'Welke bijdrage kan knooppunt Vaartsche Rijn hebben in het mobiliteitsbeleid en de ruimtelijk economische structuren van de stad en regio Utrecht in 2040?'. In dit onderzoek is er voor gekozen om via scenario's de lange termijn perspectieven voor knooppunt Vaartsche Rijn in 2040 te verkennen. De scenario's zijn opgesteld aan de hand van ambities vanuit de gemeente Utrecht en de regio.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingRuimtelijke Ordening en Planologie
AfdelingGebouwde Omgeving
Datum2013-06-04
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk