De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

RoRo-voorziening

Een nieuwe roro-voorziening voor ASK Romein

Rechten: Alle rechten voorbehouden

RoRo-voorziening

Een nieuwe roro-voorziening voor ASK Romein

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

ASK Romein is bezig met het herinrichting van hun vestiging in Vlissingen-Oost. Dit is gedaan door het bedrijventerrein naast hen op te kopen. Dit bedrijventerrein zijn ze momenteel aan het verbouwen zodat het zal voldoen aan de wensen van het bedrijf. Met deze uitbreiding is ASK Romein ook van plan grotere offshore modules te produceren op deze werf. ASK Romein heeft een aanbesteding gedaan voor een nieuwe roro-voorziening, voor hun vestiging in Vlissingen-Oost. DIMCO is één van de aanbieders om een roro-voorziening te ontwerpen en te calculeren. Deze roro-voorziening zal gebruikt worden om hun offshore modules van de wal op een ponton te krijgen.

Aan de hand van de verkregen documenten van ASK Romein zijn de uitgangspunten, functionele en technische eisen opgesteld. Doormiddel van deze uitgangspunten en eisen zijn er 5 varianten voor de roro-voorziening opgesteld. Van deze 5 varianten zijn de 3 meest kansrijke varianten gedimensioneerd. Vanuit de dimensioneringsberekeningen zijn de kosten per variant bepaald aan de hand van kengetallen en zijn de 3 varianten met elkaar vergeleken doormiddel van een matrix op basis van 4 criteriums.

Uit de matrix komt de damwandconstructie als beste naar voren. De damwandconstructie is vervolgens verder uitgerekend. In de dimensioneringsberekeningen zijn de profielen, aanbrengdiepte, ankerniveau en type leganker bepaald. Hierna is de veerconstante van de ankerwand en leganker samen bepaald. Hierdoor is het ankerniveau exacter vastgesteld. Daarna is het draagkrachtvermogen van de kopwand gecontroleerd. Tevens is de deksloof berekend en is de wapening voor de deksloof bepaald.

Na de berekeningen voor de damwandconstructie zijn er tekening gemaakt. Dit is gedaan door een overzichtstekening te maken en een vorm- en wapeningstekening van de deksloof. Vervolgens is er een advies opgesteld en is er een conclusie getrokken over het adviesrapport.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingCiviele Techniek
AfdelingDelta Academy
Domein Technology, Water & Environment
PartnersDIMCO B.V., Dordrecht
Datum2018-07-03
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk