De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Wonen in een kantoorgebouw

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Wonen in een kantoorgebouw

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit onderzoeksrapport is opgesteld als afstudeerscriptie in het laatste semester van de opleiding Bouwkunde in opdracht van de HZ University of Applied Sciences en toont de resultaten van een onderzoek naar de wijze van kantoortransformatie. Hierbij zijn de wet- en regelgeving en de recente ontwikkelingen rondom kantoortransformatie bekeken en is een case study uitgewerkt. Om antwoord te geven op de deel- en onderzoeksvragen is bestaande literatuur en tekenwerk geanalyseerd en zijn interviews en gesprekken met betrokkenen afgenomen. Door de algemene literatuur in het onderzoek kunnen de resultaten van dit onderzoek zowel voor de eigenaren van het gebouw als voor overige partijen die te maken krijgen met transformatie een meerwaarde bieden. De resultaten van de deelonderzoeken geven gezamenlijk antwoord op de onderzoeksvraag. Deze luidt:
‘Op welke wijze kan een kantoorgebouw getransformeerd worden, getoetst aan de hand van een case study?’
Uit de resultaten van de deelonderzoeken kan geconcludeerd worden dat het transformeren van een kantoorgebouw niet volgens een eenduidig stappenplan kan worden uitgevoerd. Wel is het mogelijk om aan de hand van de uitkomsten van de deelonderzoeken een aantal overige conclusies te trekken. Zo zijn er een aantal wetten en besluiten die de transformatie van kantoorgebouwen beïnvloeden. Deze kunnen het transformatieproces versnellen en bieden structuur aan de transformatie. Daarnaast zijn er een aantal recente ontwikkelingen rondom de transformatie van kantoorgebouwen die tevens steun kunnen bieden bij de uitwerking van een transformatie. Tot slot is het mogelijk om een het transformatieproces structuur te geven aan de hand van een stappenplan.
De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat een transformatieproject uit te werken is aan de hand van een stappenplan waarin wet- en regelgeving, bestaande literatuur en leerpunten uit voorgaande projecten verwerkt zijn.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingBouwkunde
InstituutAcademie voor Technologie & Innovatie
PartnersFierloos Architecten, Goes
Datum2016-06-14
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 27 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk