De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Eenzijdige wijziging van arbeidstijden

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Eenzijdige wijziging van arbeidstijden

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het onderwerp van dit onderzoek is: ‘eenzijdige wijziging van arbeidstijden’. De centrale vraag van dit onderzoek luidt: Onder welke voorwaarden kan CB Fashion de arbeidstijden van zijn werknemers eenzijdig wijzigen, gelet op de wet, de jurisprudentie en de contracten met de werknemers? De aanleiding van dit onderzoek is de komst en voornamelijk ook de groei van een van de grootste klanten van CB Fashion. De werkweek zoals die voorheen was, sluit daardoor niet langer aan bij de huidige situatie.
In dit onderzoek wordt ingegaan op het onderscheid tussen het instructierecht van de werkgever en de arbeidsvoorwaarde. Ook komen de wettelijke grondslagen voor het wijzigen van arbeidsvoorwaarden aan bod. De Arbeidstijdenwet wordt besproken en ook de rol van de
ondernemingsraad bij het wijzigen van arbeidstijden komt aan bod. In het praktijkgedeelte van dit
onderzoek is een inhoudsanalyse gemaakt van de arbeidscontracten die CB Fashion heeft gesloten met de werknemers. Daarbij is een onderscheid gemaakt tussen contracten met wijzigingsbeding en contracten zonder wijzigingsbeding. Ook is gekeken naar het aantal dienstjaren van de werknemers. Op basis van deze gegevens is onderzocht of de arbeidstijden bij CB Fashion zijn aan te merken als onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. In het laatste hoofdstuk van dit rapport zijn de conclusies en aanbevelingen gegeven.

Toon meer
OrganisatieJuridische Hogeschool Avans-Fontys
OpleidingHBO-Rechten
PartnersCb Fashion Helmond
Datum2018-01-09
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk