De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Educatie voor beengeamputeerde revalidanten binnen Adelante te Hoensbroek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Educatie voor beengeamputeerde revalidanten binnen Adelante te Hoensbroek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In opdracht van de afdeling Amputatie, Traumatologie en Orthopedie (ATO) te Adelante in Hoensbroek is de volgende vraagstelling in het afstudeerproject uitgewerkt: ”Wat is de beste manier van educatie aanbieden voor revalidanten met een amputatie aan de onderste extremiteit op basis van vaatlijden en/of diabetes”.
Het doel van dit project is dat binnen het behandelprotocol educatie op een uniforme en gestructureerde wijze vorm krijgt zodat de revalidant de zelfstandigheid en omgang met zijn of haar handicap kan optimaliseren.
Om een antwoord te krijgen op de vraagstelling zijn er vier verschillende stappen doorlopen om informatie te verzamelen: literatuuronderzoek, inzicht verkrijgen van de huidige situatie op de Afdeling ATO, educatie op de Afdeling Pijn en een inventarisatie van evaringen van revalidanten door middel van interviews.
De educatierichtlijn is gebaseerd op psychologische achtergronden. Op basis hiervan wordt de intrinsieke motivatie voor gedragsverandering van de revalidant bevorderd. In de educatierichtlijn wordt per behandelfase binnen het behandelprotocol van de afdeling ATO benoemd wat qua educatie aan de orde dient te komen met welk doel.
Een sterk punt is dat de richtlijn tot stand is gekomen door intensief samen te werken met de opdrachtgevers en fysiotherapeuten. Ook de inbreng en ervaringen van revalidanten werden hierbij betrokken.
Passend bij de visie van Adelante wordt aanbevolen educatie op multidisciplinair niveau aan te bieden, daarbij gebruik te maken van het amputatie-gevolgenmodel, herhaling, verwerkingsopdrachten en groepslessen in combinatie met contact met ervaringsdeskundigen.
Er is een uniforme en gestructureerde richtlijn ontstaan voor het aanbieden van educatie aan de beengeamputeerde revalidant.

Toon meer
OrganisatieZuyd Hogeschool
OpleidingFysiotherapie
AfdelingFaculteit Gezondheidszorg
Jaar2012
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk