De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

65 procent eiwit van eigen bodem

65 procent eiwit van eigen bodem

Samenvatting

Duurzaamheid is een onmisbaar begrip geworden voor het bedrijfsleven. Ook in de melkveehouderij is dit een grote rol gaan spelen. Door meer van eigen grond te halen hoeft er minder worden aangekocht waardoor er minder transporten zijn. Voor de verschillende bedrijven is het echter niet eenvoudig om deze doelstelling te behalen. Met name de arme zandgrond op de Veluwe biedt hier een behoorlijke uitdaging. Onderzocht is welke voedergewassen melkveehouders kunnen gebruiken om de ruw eiwitproductie van eigen land te verhogen. Hierbij wordt gekeken naar aspecten als: - de huidige eiwitproductie van eigen land door de veehouders op en rondom de Veluwe; - welke voedergewassen het meest aantrekkelijk zijn voor ondernemers op de Veluwe, en hoeveel invloed elk type voedergewas heeft op het verhogen van de eigen eiwitproductie; - de gevolgen van elk voedergewas, en daarmee de verhoging van het percentage eigen geteeld eiwit, op de ondernemer, de bodem en de veestapel.

Toon meer
OrganisatieAeres Hogeschool
AfdelingDier- en Veehouderij
PartnersAeres Hogeschool Dronten
Coöperatie De Valk Wekerom
Datum2019-07-05
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk