De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rauw diervoer

microbiologische verantwoordelijkheid en veiligheid bij merkhouders

Rauw diervoer

microbiologische verantwoordelijkheid en veiligheid bij merkhouders

Samenvatting

Het voeren van rauw diervoer is door de jaren populairder geworden onder huisdiereigenaren. Bij het voeren van rauw diervoer komen microbiologische risico’s kijken. Als merkhouder is het belangrijk een hoge voedselveiligheid te waarborgen bij rauw diervoer. In deze scriptie is de volgende hoofdvraag leidend: Op welke manier kan een merkhouder omgaan met risico’s en verantwoordelijkheid op het gebied van microbiologische veiligheid in rauw diervoer op de Nederlandse markt? Via een literatuurstudie en informatie vanuit bedrijven die met rauw diervoer werken zijn drie deelvragen beantwoord die uiteindelijk antwoord geven op de hoofdvraag. Eerst zijn de schadelijke microben in kaart gebracht. Daarnaast is er gekeken waar in de keten risico’s zitten. Temperatuurbeheersing is bijvoorbeeld een factor die microbiologische groei beïnvloed. Als merkhouder is het maken van afspraken over deze risico’s met andere bedrijven binnen de keten een manier om voedselveiligheid te waarborgen. In de wetgeving zijn een aantal criteria opgesteld omtrent microben waar bedrijven aan moeten voldoen. Een vervolgonderzoek naar de status van de huidige rauw diervoer markt op het gebied van microbiologische veiligheid zal eventuele problemen en valkuilen aan het licht kunnen brengen waardoor voedselveiligheid nog beter kan worden gewaarborgd.

Toon meer
OrganisatieAeres Hogeschool
AfdelingDier- en Veehouderij
PartnersAeres Hogeschool Dronten
Premium Petfood Brands
Datum2020-11-04
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk