De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Landelijke dag EMB voor gedragsdeskundigen en onderzoekers

Landelijke dag EMB voor gedragsdeskundigen en onderzoekers

Samenvatting

Somatische gezondheidsproblemen bij mensen met (zeer) ernstige verstandelijke en motorische beperkingen. EMB Congres

Somatische gezondheidsproblemen komen veel voor bij mensen met (zeer) ernstige verstandelijke en motorische beperkingen (ZEVMB). Deze kunnen ongemak en pijn veroorzaken en het kwaliteit van leven negatief beïnvloeden.
Het signaleren, herkennen en diagnosticeren van somatische gezondheidsproblemen bij mensen met (Z)EVMB vormt een uitdaging voor artsen, zorgverleners en ouders. Voor het onderkennen van somatische gezondheidsproblemen zijn mensen met (Z)EVMB afhankelijk van hun omgeving. Ze kunnen niet doelgericht aangeven dat ze zich niet lekker voelen of waar ze pijn hebben.
Een probleem bij het diagnosticeren van het somatische gezondheidsprobleem is de beperking in het verdragen van reguliere diagnostiek. De lichamelijke, motorische en verstandelijke beperkingen kunnen het uitvoeren van bepaalde onderzoeken belemmeren en daarmee problemen opleveren bij diagnostiek van gezondheidsproblemen. In de presentatie wordt een update gegeven van de stand van de resultaten ten aanzien van de prevalentie van somatische gezondheidsproblemen en wordt dieper ingegaan op het meten en diagnosticeren van deze gezondheidsproblemen.

Toon meer
OrganisatieHanze
Datum2015-11-23
TypeConferentiebijdrage
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk