Duurzame eiwitten
eendje meer!Duurzame eiwitten
eendje meer!Samenvatting
Poster en begeleidende audio uit de guided tour van het Open Atelier van CoE Groen op 7 december 2023 over het project Duurzame eiwitten: Eendje meer! In het project wordt een duurzame teeltmethode ontwikkeld voor de productie van food grade biomassa op industriële schaal van een bestaande vertical farm, inclusief inzicht in de businesscase en de milieu impact. Ook wordt gezocht naar de optimale bewerkingsmethode van de geproduceerde eiwitrijke biomassa door procestechnologisch onderzoek zoals drogen, extrusie en fermentatie. Tot slot wordt inzicht verworven in de nutritionele en functionele eigenschappen van het eiwit ingrediënt. Voedselveiligheid en sensorisch onderzoek zijn onderdeel van deze productontwikkeling.
Organisatie | HAS Green Academy |
Lectoraat | Circulair ondernemen in de Agri- en Foodbusiness |
Eiwittransitie in voeding | |
Datum | 2023-12-07 |
Type | Conferentiebijdrage |
Taal | Nederlands |