De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Samen werken aan duurzaamheid

Circulariteitsverkenning en verbeteren luchtdichtheid - Managementsamenvatting

Open access

Samen werken aan duurzaamheid

Circulariteitsverkenning en verbeteren luchtdichtheid - Managementsamenvatting

Open access

Samenvatting

SelektHuis bouwt in opdracht van particulieren vrijstaande woningen door heel Nederland. Deze vrijstaande woningen zijn gebaseerd op een aantal basismodellen, welke naar hartenlust door de opdrachtgever in allerlei opzichten kunnen worden aangepast. Het hoofdkantoor van SelektHuis is gevestigd in Rijssen van waaruit de ontwerpen vorm krijgen. Deze ontwerpen moeten uiteraard voldoen aan de geldende Bouwregelgeving. In de afgelopen jaren hebben regelmatig onderzoeksprojecten plaatsgevonden om de woningen van SelektHuis een lagere milieu-impact en een beter comfort mee te geven dan dat de wetgeving vereist. Voorafgaand aan de in deze management summary uitgewerkte projecten, was er een tweetal ontwikkelingen waar SelektHuis de ondersteuning vanuit het Lectoraat Duurzame Leefomgeving bij kon gebruiken:
1. strengere eisen met betrekking tot de energieprestatie van gebouwen, namelijk de zogenaamde Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG), waarvoor een hoge mate van luchtdichtdicht van de woningen moet worden bereikt, en;
2. circulariteit, waarbij de sterker wordende roep om te komen tot gesloten materiaal kringlopen wordt gevoeld.
In deze management summary wordt uitgelegd hoe met ondersteuning vanuit het lectoraat Duurzame Leef-omgeving twee studentopdrachten voor SelektHuis zijn uitgevoerd en wat de resultaten van deze opdrachten zijn.

Toon meer
OrganisatieSaxion
AfdelingAcademie BBT
LectoraatDuurzame Leefomgeving
Datum2019-07-01
TypeRapport
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk