De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Wanted: Female developers!

The attractiveness of an employer under the microscope.

Open access

Wanted: Female developers!

The attractiveness of an employer under the microscope.

Open access

Samenvatting

De organisatie shopware AG is met zijn software 'Shopware ' een van de grootste innovatiedrivers in de Duitse e-commerce. Het bedrijf heeft de ambitie om te groeien en zijn missie te realiseren om de digitale handel radicaal te veranderen en trendsettende e-commerce oplossingen te creëren. Om state-of-the-art software te ontwikkelen voor e-commerce shopware heeft AG creatieve en innovatieve denkers nodig. De organisatie ervaart een gebrek aan vrouwelijke developers in hun kernafdeling, 'Research & Development. ' Wat betreft van Knippenberg en Schippers (2007) verhoogt diversiteit de productiviteit, de innovatie- en creativiteitscapaciteit van een organisatie vanwege een breder scala aan vaardigheden, taakstellingen relevante kennis, perspectieven en vaardigheden. Vandaar dat de organisatie meer jonge vrouwelijke developers wil aantrekken door de aantrekkelijkheid van de baan en de organisatie te vergroten. Daarbij is de centrale vraag van dit onderzoek: "Hoe kan Shopware AG de aantrekkelijkheid van de developers voor (jonge) vrouwelijke ICT-studenten vergroten om meer vrouwelijke developers aan te trekken?" 
Chapman (2005) vond dat de inhoud van werk, de werkomgeving en het imago van een organisatie beïnvloedt de aantrekkelijkheid van een baan en organisatie. Duitse, vrouwelijke ICT-studenten werden ondervraagd over de kenmerken om inzicht te krijgen in hoe vrouwelijke developer hun baan- en organisatiekenmerken definiëren. Daarna werden de vrouwelijke ontwikkelaars van shopware AG  geïnterviewd over hun ervaringen met betrekking tot de aspecten. De verwachtingen van de vrouwelijke ICT-studenten en de ervaringen van de vrouwelijke developers werden vergeleken en men concludeerde dat shopware AG over het algemeen een aantrekkelijke werkgever is voor de ondervraagden vrouwelijke ICT-studenten.
Om een antwoord te geven op de centrale vraag hoe de organisatie meer vrouwelijke developers kan aantrekken, geeft men de aanbevelingen om de zichtbaarheid van de organisatie te vergroten en om een omgeving te creëren voor vrouwelijke developers waarin zij zich op hun gemak voelen en een grote mate van self-efficacy kunnen ontwikkelen. 

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingHuman Resource Management
Datum2019-06-01
TypeBachelor
TaalEngels

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk