De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Snelfietsroute Tilburg-Oosterhout.

Adviesrapport F629

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Snelfietsroute Tilburg-Oosterhout.

Adviesrapport F629

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De klimaatverandering is een begrip dat je tegenwoordig dagelijks terug ziet komen. De grote oorzaak hiervan is het te veel vrijkomen van broeikasgassen in de lucht. Om verdere opwarming van de aarde te voorkomen is er in 2015 het Parijs-akkoord getekend. Voor Nederland betekent dit onder andere een halvering van de CO2-emissie in 2030. Om dit te kunnen bereiken heeft een grote groep van Nederlandse bedrijven belooft om hieraan mee te werken door de CO2-emissie van hun woon-werk- en zakelijke verkeer te halveren.
Zeer effectieve maatregelen zijn elektrische leaseauto’s en het stimuleren van het gebruik van het openbaar vervoer. Echter kan ook de fiets een belangrijke rol spelen. Met de opkomst van de elektrische fiets en de speed pedelec, wordt er steeds vaker een grotere afstand gefietst met een hogere snelheid. Door deze ontwikkeling is er een behoefte ontstaan aan een bredere en herkenbare fietsinfrastructuur die de doorstroming en veiligheid bevordert, de snelfietsroute.
Deze snelfietsroutes zijn voor de provincie Noord-Brabant opgenomen in het uitvoeringsprogramma “Fiets in de Versnelling”. Hierin zijn de plannen opgenomen voor een provinciaal snelfietsnetwerk wat de fietsmobiliteit zal verbeteren. Diverse routes bevinden zich al in de plan- of uitvoeringsfase, maar een route tussen Tilburg en Oosterhout was nog niet uitgewerkt. Aangezien deze route een goede potentie heeft, ontstond de vraag vanuit de provincie om hierover een onderzoek te starten.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
OpleidingCiviele Techniek-Tilburg
PartnersProvincie Noord-Brabant
Datum2018-09-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk