De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Onderzoeksinformatie bij UAV-GC.

Op een bewuste manier onderzoeksinformatie bij een geïntegreerd contract kiezen.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Onderzoeksinformatie bij UAV-GC.

Op een bewuste manier onderzoeksinformatie bij een geïntegreerd contract kiezen.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Inter Contracting is een adviesbureau en specialist op het gebied van civieltechnische contractvormen. Ondanks de ervaring met het opstellen van contracten zijn er nog steeds onderdelen die niet zoals gewenst lopen. Met name bij geïntegreerde contracten zijn er problemen welke de contractadviseurs steeds vaker terugzien doordat deze contractvormen steeds populairder worden. Ten opzichte van traditionele contractvormen, waarin alles tot detail is gespecificeerd, zijn de verantwoordelijkheden binnen geïntegreerde contracten anders verdeeld. In meer of mindere mate worden verantwoordelijkheden overgedragen aan de opdrachtnemer, beginnend bij het ontwerp en zo steeds verder richting exploitatie, onderhoud en financiering.
Bij het overdragen van verantwoordelijkheden wordt ook informatieoverdracht complexer. De overdracht van informatie voortkomend uit onderzoeken zoals bodemgegevens en kabels en leidingenonderzoeken wordt door Inter Contracting als suboptimaal ervaren. Inter Contracting heeft de wens uitgesproken om meerwaarde voor de opdrachtgever te creëren door te ondersteunen in het selecteren van onderzoeksinformatie; hierdoor kan de opdrachtgever een betere uitvraag doen waarbij er bewust over de informatie kan worden nagedacht. Op basis van deze wens is een onderzoek uitgevoerd waarin de volgende hoofdvraag centraal stond:
In welke mate zijn er problemen ontstaan als gevolg van onderzoeksinformatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer binnen geïntegreerde contracten en op welke manier kan Inter Contracting hier meerwaarde creëren door opdrachtgever meer bewust met deze informatie om te laten gaan?

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
OpleidingCiviele Techniek-Den Bosch
PartnersInter Contracting (Inter Groep Bouw & Infra)
Datum2018-08-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk