De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Samenwerking ouders & kerk in de geloofsopvoeding

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenwerking ouders & kerk in de geloofsopvoeding

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Hoe kan het kinderwerk effectief en krachtig met ouders samenwerken in de geloofsopvoeding van kinderen tot 12 jaar? Deze vraag stond centraal in het onderzoek en is systematisch beantwoord door middel van deelvragen.
Allereerst is gekeken wat geloofsopvoeding in de 21e eeuw inhoudt. Vervolgens is gekeken hoe kerken en organisaties geloofsopvoeding ondersteunen. Deze data is vanuit de literatuur verzameld. Vervolgens is gekeken hoe geloofsopvoeding bij Baptisten gemeente Op Doortocht plaats vindt en waarin ouders ondersteuning nodig hebben. Dit is gedaan door diepte-interviews en een online survey.
Het kinderwerk kan ouders effectief en krachtig ondersteunen in de geloofsopvoeding door deze thematiek te integreren in het kerk-zijn. Om dit te realiseren is het nodig dat het kinderwerk visie deelt en het gesprek start met andere taakvelden. Binnen het kinderwerk is het vooral belangrijk om de ouders te informeren, te ontmoeten en ouders met elkaar in ontmoeting te brengen. Thema’s die bij ouders spelen: omgaan met weerstanden vanuit de samenleving, het geloof integreren in het dagelijks leven, tijd maken voor Bijbellezen en bidden en de eigen geloofsopvoeding die ouders hebben gehad.
Ik wens u veel leesplezier.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingGodsdienst Pastoraal Werk
PartnersBaptistengemeente Op Doortocht
Jaar2018
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk