De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Onychomycose

de parameters en behandelaarsvariabelen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Onychomycose

de parameters en behandelaarsvariabelen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Achtergrond: In Europa is het gemiddelde prevalentiecijfer van onychomycose variërend tussen de 4.3% en 11.4% en zal alleen maar toenemen. Podotherapeuten en voetverzorgers willen met lasertherapie een uitkomst bieden maar er moet nog veel onderzoek gedaan worden om de effectiviteit te kunnen vergroten. Er is behoefte aan overzicht met betrekking tot variabelen die onderdeel zijn van een laserbehandeling. Er kan gedacht worden aan golflengte, pulsatieduur, spotgrootte, energieafgifte, maar ook het uitvoeren van een bepaald patroon, uitvoering van debridement en aantal cycli. Dit onderzoek geeft de parameters en behandelaarsvariabelen weer welke van belang kunnen zijn bij een laserbehandeling van onychomycose.

Methode: De databank PubMed is geraadpleegd om relevante artikelen te vinden voor dit systematisch literatuuronderzoek. De geïncludeerde artikelen met betrekking tot laserbehandeling voor onychomycose zijn methodologische op kwaliteit beoordeeld. De data is vergeleken en weergegeven in een data-extractietabel.

Resultaten: Er was veel variëteit met betrekking op de toegepaste parameters en behandelaarsvariabelen. De afstemming van de parameters bleken altijd in samenhang met elkaar te zijn, maar werden in elk onderzoek anders gehanteerd. De behandelaarsvariabelen werden ook variabel toegepast. Er bleek ook nog veel data te missen om een goede vergelijking te kunnen maken.

Conclusie: Verschillende lasersystemen passen verschillende parameters toe, ook de behandelaarsvariabelen lopen uiteen. Er is nog geen uniformiteit of gouden standaard gevonden om de laserbehandeling af te kunnen stemmen op de patiënt en een effectieve laserbehandeling te garanderen. Er moet meer onderzoek gedaan worden om deze te optimaliseren.

Toon meer
OrganisatieFontys Hogescholen
OpleidingPodotherapie
AfdelingFontys Paramedische Hogeschool
PartnersVoetencentrum Flipse te Elst
Jaar2016
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk