De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Ik ook

Downsyndroom passend in regulier basisonderwijs

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Ik ook

Downsyndroom passend in regulier basisonderwijs

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

"Op mijn reguliere basisschool is een kind met Downsyndroom aangemeld. Haar ouders willen haar laten profiteren van de rijke leeromgeving die de basisschool voor hen is. Daarnaast hechten zij grote waarde aan het feit dat hun kind in de eigen leefomgeving naar school gaat en op die manier mogelijkheden heeft tot het maken van vriendjes in het eigen dorp.
Door het observeren van Saar en gesprekken te voeren met haar ouders, ambulant begeleidster en haar leidsters van de peuterspeelzaal heb ik haar leren kennen.
Om mijn beeld rondom Saar en het Downsyndroom breder te maken heb ik meerdere kinderen met Downsyndroom geobserveerd. Daarnaast heb ik gesprekken gevoerd met hun leerkrachten en intern begeleider.
Om een helder beeld te krijgen ten aan zien van de houding van het team ten opzichte van Passend Onderwijs heb ik hen een vraag voorgelegd wat betreft de sterktes en zwaktes van ons onderwijs.
Met een aantal collega's heb ik een werkgroep opgericht om met elkaar voorwaarden te scheppen voor de start met een kind met Downsyndroom op onze school. Hieruit is een informatiemap Downsyndroom voortgekomen. "

Toon meer
OrganisatieFontys Hogescholen
AfdelingFontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg
Jaar2011
TypeMaster
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk