De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Fiscaal Boekhouden

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Fiscaal Boekhouden

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Praktijkvaardigheden Fiscaliteit Fiscaal Boekhouden beschrijft de boekhoudkundige verwerking van gegevens die worden ingegeven door fiscale regels. Naast een uitleg van de geldende voorschriften voor met name inkomstenbelasting en omzetbelasting worden de boekingen uitgelegd van privé gebruik van goederen en diensten door de ondernemer. Daarbij wordt vooral ingegaan op gebruik van goederen en diensten die zowel door de onderneming als door de ondernemer (in privé) worden gebruikt. Daarbij zijn vaak opmerkelijke verschillen in behandeling van deze privé gebruiken in de Inkomstenbelasting en de Omzetbelasting te onderkennen.
Op deze manier krijgt de lezer inzicht in de gevolgen van de vermogensetikettering van een auto, een pand enz.
Daarnaast wordt ook aangegeven hoe regelingen als de Kleine ondernemersregeling en de Landbouwregeling uit de omzetbelasting boekhoudkundig kunnen worden verwerkt.
Ook komen de te maken boekingen aan de orde m.b.t. loonbetalingen en afdrachtverminderingen, pensioen in eigen beheer en naheffingen m.b.t. omzetbelasting en/of loonbelasting en de daarin eventueel opgenomen boete en heffingsrente.

Het boek is geschikt voor studenten en (beginnende) beroepsbeoefenaren die naast hun kennis van de theorie meer willen weten over hoe deze theorie praktisch wordt verwerkt in de jaarrekening van de onderneming.
Het boek is geschikt voor alle HBO-opleidingen zie zowel fiscaliteit als boekhouden in hun curriculum hebben opgenomen.

Toon meer
OrganisatieFontys Hogescholen
AfdelingFontys Hogeschool Financieel Management
Jaar2011
TypeBoek
ISBN978-90-8974-413-5
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk