De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De scriptie 'Bouwen aan een sterke reputatie' geeft antwoord op de vraag: 'Hoe kan Betapress ervoor zorgen dat stelselmatig gewerkt wordt aan een positief imago bij al haar stakeholders'. De opdracht is tot stand gekomen door ontwikkelingen in de markt en een wijziging in de structuur en cultuur van Betapress.

De scriptie heeft de vorm van een corporate communicatieplan. Het bestaat uit een planmatig onderzoeks- en adviesplan op strategisch niveau met een communicatie en implementatieplan.

Het onderzoeksopzet bestaat uit kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Na de oriëntatie heb ik een stakeholders- en concurrentieanalyse gemaakt. Tevens heb ik aan de hand van een diepte-interview het beleid van Audax voor Corporate Communicatie in kaart gebracht. Vervolgens ben ik gestart met de Gap-Analyse. Aan de hand van een diepte-interview, met de Directeur en de Commercieel Manager, is een beeld ontstaan van de gewenste identiteit van Betapress. Aan de hand van een cultuuronderzoek is de werkelijke identiteit van Betapress in kaart gebracht. In de derde stap van de Gap-Analyse heb ik gekeken naar het gedrag en de uitstraling van Betapress. Tot slot heb ik een imago-onderzoek afgenomen bij uitgevers en retailers. Vervolgens is gekeken of er een kloof aanwezig is tussen de onderzochte stappen.

Toon meer
OrganisatieFontys
AfdelingFontys Economische Hogeschool Tilburg
PartnerBetapress B.V. te Gilze
Jaar2009
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk