De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De zoektocht naar een nieuwe indeling

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

De zoektocht naar een nieuwe indeling

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het vernieuwen van een omgeving (Brinkman, 2013) waar veel interacties tussen mensen plaats vinden is erg van belang. Dit omdat het ons als mens geïnteresseerd en betrokken houdt (Frijda et al., 1986). Om een nieuwe indeling te creëren die beter aansluit bij de wensen van klanten is de volgende centrale vraag opgesteld:
‘Welke vorm van fysieke omgevingsverandering binnen de fitnesszaal van Sportinstituut Ooms op het gebied van apparatuur en indeling heeft een positieve invloed op het beeld van de huidige fitnesszaal.’
Deze centrale vraag is onderzocht door middel van een vragenlijst (N=220) en interviews (N=9). Deze methode is gekozen om een zo groot mogelijke respons onder de leden te creëren. De vragenlijst heeft een breed inzicht gegeven over wat het algemene beeld van de huidige fitnesszaal is. Door middel van interviews is er op zoek gegaan naar de meest ideale indeling voor zowel klanten als medewerkers. Doordat onze hersenen extreem visueel zijn ingesteld (Zaltman, 1996) is ervoor gekozen om de huidige fitnesszaal met kartonnen schaalmodellen van alle apparaten na te maken.
Er kan gesteld worden dat een verandering in de fitnesszaal van Ooms noodzakelijk is om de klanten beter op hun wensen te kunnen bedienen maar ook om hen betrokken en geïnteresseerd te houden. De indeling waar het beste voor gekozen kan worden houdt rekening met het feit dat; de opstelling verandert, veel gebruikte zones vergroot worden en nieuwe zones gecreëerd worden.

Toon meer
OrganisatieFontys
OpleidingSportkunde
AfdelingFontys Sporthogeschool
PartnerSportinstituut Ooms te Tilburg
Datum2017-06-05
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk