De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

FAME app

Patiënten evaluatie van een huisartsenapplicatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

FAME app

Patiënten evaluatie van een huisartsenapplicatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Door veranderingen in de zorg zullen patiënten een steeds actievere rol in hun eigen zorgproces innemen en hun ziekteproces voor een groot gedeelte zelf moeten (mee) managen. Ook de rol van de zorgverleners zal verder veranderen van autoriteit naar ‘partner’. Beslissingen over behandeling en zorgproces zullen meer samen vorm gegeven worden. Technologische ontwikkelingen (e-Health en m-Health) kunnen patiënten hierin ondersteunen waardoor men beter inzicht heeft in de eigen gezondheid en het behandeltraject. In dat kader hebben onderzoekers van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde aan het Radboudumc een applicatie (app) ontwikkeld als service om de patiënt inzicht in het eigen dossier te geven.
Dit onderzoek richt zich op de ervaringen van patiënten met de FaMe app. Het is een medische app waarmee de patiënt de mogelijkheid heeft zijn eigen dossier in te zien, gegevens in te voeren, afspraken te maken en ten alle tijden informatie van zijn huisartsenpraktijk op te vragen.
Om inzicht te krijgen in hoe de patiënten de app ervaren is de volgende onderzoeksvraag opgesteld: ‘Wat zijn de ervaringen die de gebruikers van de FaMe app gedurende één maand opdoen met betrekking tot de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden die de app biedt? Kan de gebruiker met deze app zelf zijn zorg managen en ‘partner in de zorg’ zijn?’

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
OpleidingErgotherapie
AfdelingAcademie Paramedische Studies
PartnerRadboud UMC
Datum2016-04-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk