De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Onderzoek naar de invloed van gedragsdeterminanten en SES met betrekking tot het geven van een geschikte portiegrootte van ouders bij kinderen in de leeftijd vier tot en met acht jaar.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Onderzoek naar de invloed van gedragsdeterminanten en SES met betrekking tot het geven van een geschikte portiegrootte van ouders bij kinderen in de leeftijd vier tot en met acht jaar.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Meerdere studies toonden aan dat grotere voorgeschotelde porties leiden tot een hogere energie-inname. Daarnaast staat deze hogere energie-inname door grotere portiegroottes in verband met een toename in gewicht. Het is tot heden onbekend of ouders zich bewust zijn van wat een geschikte portiegrootte is voor hun kinderen en welke factoren invloed hebben op de portiegrootte die zij hun kinderen serveren. Om deze reden wordt onderzoek gedaan naar het bewustzijn, kennis, attitude, intentie en het gedrag van ouders met betrekking tot een geschikte portiegrootte. Daarnaast wordt gekeken of het ‘opschep’ gedrag gebonden is aan de sociaal economische status (SES).

OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
OpleidingSport, Gezondheid en Management
AfdelingAcademie Sport en Bewegen
PartnersGemeente Geldrop-Mierlo
Datum2019-09-10
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk