Onderzoek naar de invloed van gedragsdeterminanten en SES met betrekking tot het geven van een geschikte portiegrootte van ouders bij kinderen in de leeftijd vier tot en met acht jaar.
Onderzoek naar de invloed van gedragsdeterminanten en SES met betrekking tot het geven van een geschikte portiegrootte van ouders bij kinderen in de leeftijd vier tot en met acht jaar.
Samenvatting
Meerdere studies toonden aan dat grotere voorgeschotelde porties leiden tot een hogere energie-inname. Daarnaast staat deze hogere energie-inname door grotere portiegroottes in verband met een toename in gewicht. Het is tot heden onbekend of ouders zich bewust zijn van wat een geschikte portiegrootte is voor hun kinderen en welke factoren invloed hebben op de portiegrootte die zij hun kinderen serveren. Om deze reden wordt onderzoek gedaan naar het bewustzijn, kennis, attitude, intentie en het gedrag van ouders met betrekking tot een geschikte portiegrootte. Daarnaast wordt gekeken of het ‘opschep’ gedrag gebonden is aan de sociaal economische status (SES).
Organisatie | HAN University of Applied Sciences |
Opleiding | Sport, Gezondheid en Management |
Afdeling | Academie Sport en Bewegen |
Partner | Gemeente Geldrop-Mierlo |
Datum | 2019-09-10 |
Type | Bachelor |
Taal | Nederlands |