De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Kwaliteit ben je zelf

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Kwaliteit ben je zelf

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het onderzoek van deze scriptie richt zich op het verbeteren van de interne processen communicatie, marketing en beleid binnen Welzijn E25. Door deze verbeteringen kan de organisatie de kwaliteit van deze processen naar een hoger niveau brengen.

De achtereenvolgende hoofdstukken gaan in op de onderzoeksopzet, zoals:
- de beschrijving van de organisatie
- de analyse van de organisatie
- beschrijving van de interne processen communicatie, marketing en beleid.
Tijdens het onderzoek is gebleken dat Welzijn E25 als organisatie de intentie heeft om de kwaliteit te verbeteren. Dit wordt versterkt door volgens het principe van de Deming cirkel te (gaan) werken.
De conclusie is dat de interne processen communicatie, marketing en beleid aanzienlijk verbeterd kunnenn worden.
Opvallend is dat er nog geen algeheel communicatie beleid is geschreven, maar wel in ontwikkeling is. Eveneens is er geen duidelijke communicatiestructuur waarin verantwoordelijkheden worden beschreven.
Als belangrijkste aanbeveling heeft de ontwikkeling van het communicatiebeleid een hoge prioriteit.
In het communicatiebeleid zou een communicatiestructuur beschreven worden, welke verantwoordelijkheden op het gebied van communicatie een werknemer heeft per functie, volgens welke lijnen de interne communicatie verloopt binnen de organisatie. Dit zijn de grote lijnen die in het communicatiebeleid beschreven dienen te worden.
Belangrijkste conclusie bij het interne proces marketing was dat de promotie niet naar behoren verloopt. Dit is de oorzaak van miscommunicatie en verkeerde verwachtingen van manager en het personeel.

Als belangrijkste aanbeveling kan worden gesteld dat de planning meer structuur dient te krijgen, verwachtingen worden uitgesproken en dat er tijdens het planningsproces (Deming cirkel) meer aandacht besteed dient te worden aan de promotie.
Bij het interne proces beleid kan als belangrijkste conclusie getrokken worden dat beleidspunten relatief snel geïmplementeerd worden, vanwege de kleine organisatie, maar de controle en evaluatie ervan krijgt te weinig aandacht.
Wanneer hiervoor meer aandacht wordt geschonken in de werkoverleggen bij zowel het management als bij teamoverleggen, zodat de terugkoppeling van beleid een vast agendapunt wordt kan er structureel meer aandacht worden geschonken op dit gebied.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingSport SportManagement
AfdelingAcademie voor Gezondheid
PartnerWelzijn E25, Gemeente Westland
Jaar2010
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk