De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Herbouwen van Online communicatie platform in ASP.NET

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Herbouwen van Online communicatie platform in ASP.NET

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het bedrijf E-mark houdt zich bezig met het ontwikkelen van webapplicaties. Ook levert E-mark support aan klanten als deze vragen hebben over producten.

Een product van E-mark is de Multilogue. De Multilogue kan gezien worden als een zeer uitgebreid forum. De Multilogue die geprogrammeerd is door E-mark is in PHP gedaan. De performance is door de vele toevoegingen door de jaren heen minder geworden. Daarvoor is besloten de Multilogue te herbouwen met als doel een snellere performance. Voor de duidelijkheid, met performance wordt bedoeld de tijd die het kost om pagina's te laden en handelingen uit te voeren. De nieuwe applicatie gaat in ASP.NET met behulp van C# geprogrammeerd worden.

Als ontwikkelmethodiek is RUP gekozen. Het programmeren is opgedeeld in twee iteraties. Aan de hand van de MoSCoW methode is bepaald welke functies er moeten in komen (must haves) en welke erin zouden moeten komen (should haves). De must en should haves zijn geïmplementeerd.

Omdat E-mark al besloten had om de Mulitlogue daadwerkelijk te herbouwen is de inceptiefase kort doorlopen. Er is een plan van aanpak opgesteld met daarin de opdrachtomschrijving en risico's. Groot risico is dat de ASP.NET applicatie niet sneller is dan de PHP variant.

Eisen voor de nieuwe applicatie zijn verkregen door het analyseren van de oude Multilogue en het houden van interviews. Aan de hand van deze eisen zijn er twee databases opgezet. Één voor de Multilogue zelf en één voor de administrator. Voor de implementatie wordt het ASP.NET MVC model toegepast in combinatie met LINQ voor het ophalen van databasegegevens.

Na implementatie is de applicatie getest. Tijdens implementatie zijn er delen van code getest (eenheidstest), er is getest op invalide GET parameters, input vanuit de applicatie (black box testen) en de performance is getest door middel van de Red Gate ANTS profiler.

Tijdens de ontwikkeling van de applicatie zijn er problemen naar voren gekomen zoals het ordenen van reacties en het tonen van mensen die online zijn.

Voor het vervolg van het project kan er nog gedacht worden aan:

1) Compiled queries/Stored procedures
2) Caching
3) Filestream
4) SQL Server indexes
5) Scheduled jobs
6) Webhooks
7) E-mark mail

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingICTM Technische Informatica
AfdelingAcademie voor ICT & Media
PartnersE-Mark
Jaar2010
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk