De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Zoektocht naar talent, waar begin jij?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Zoektocht naar talent, waar begin jij?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Kneppelhout & Korthals is benieuwd hoe zij hun arbeidsmarktcommunicatie voor academisch jaar 2014-2015 in moeten vullen. Om dit in beeld te krijgen is een onderzoek ingesteld waarbij gekeken wordt naar de behoefte van studenten. Er wordt gekeken wat een student bindt aan een advocatenkantoor en welke informatiebehoefte er speelt. De hoofdvraag van het onderzoek luidt:

Op welke manier kan de arbeidsmarktcommunicatie van Kneppelhout & Korthals worden ingericht zodat deze aansluit op de behoeften van de huidige rechtenstudenten?

Dit onderzoek is gehouden aan de hand van interviews met rechtenstudenten van de universiteiten in Rotterdam, Leiden, Utrecht, Tilburg en Nijmegen en met medewerkers die het afgelopen jaar in dienst zijn getreden bij Kneppelhout & Korthals. Tijdens de interviews met studenten is gevraagd welke kanalen studenten gebruiken om een werkgever te zoeken, welke informatie zij zoeken en wat zij belangrijk vinden aan een kantoor. Op deze manier is achterhaald hoe en wat Kneppelhout & Korthals het beste naar studenten kan communiceren.

Uit het onderzoek is gebleken dat de studenten vaak een kantoor zoeken waar ze hard moeten werken, maar waar wel tijd is voor gezelligheid en het liefst een informele sfeer heerst. Studenten stellen sociaal contact met collega’s op prijs. Studenten vinden informatie over de grootte van het kantoor, de rechtsgebieden, doorgroeimogelijkheden en de werksfeer het belangrijkst.

Studenten gebruiken graag persoonlijke communicatiemiddelen, zoals Magnet.me. Als zij persoonlijk aangesproken worden zullen zij eerder op een boodschap ingaan. Ook LinkedIn, inhouse-dagen en bedrijvenbeurzen scoren hoog. Er zat geen verschil in het zoekgedrag tussen studenten van de verschillende universiteiten.

Studenten die via de georganiseerde masterclass of bedrijvenbeurzen met Kneppelhout & Korthals in aanraking zijn gekomen, beschrijven het als een kantoor met interessante zaken, hard werkend personeel en een gezellige werkomgeving. Zelfs studenten die op zoek zijn naar een groot kantoor geven aan Kneppelhout & Korthals wel interessant te vinden.

Tijdens interviews met de nieuwe medewerkers bleek dat zij vooral via netwerken en via internet bij het kantoor terecht zijn gekomen. Zij zeggen allemaal dat de arbeidsmarktcommunicatie van Kneppelhout & Korthals beter is geworden in het afgelopen jaar. De informele sfeer en de hechte samenwerking met cliënten worden als onderscheidende factoren genoemd.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
AfdelingESC Communicatie
PartnersKneppelhout & Korthals Advocaten
Jaar2014
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk