De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Van vergaderen op locatie naar vergaderen op afstand : de wereld van Conferencing Services.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Van vergaderen op locatie naar vergaderen op afstand : de wereld van Conferencing Services.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

ABN AMRO Bank heeft besloten onderzoek te laten doen naar vergaderen op locatie en vergaderen op afstand met toepassing van de nieuwste communicatietoepassingen. De focus ligt met name op het gebruik en de toepassing van videoconferencing. Het is de bedoeling de medewerkers van ABN AMRO Bank, die veel reizen op jaarbasis, in te laten zien dat reizen niet noodzakelijk is. Dit komt doordat er voldoende alternatieven zijn, zoals videoconferencing waardoor klanten, leveranciers en andere medewerkers met elkaar kunnen communiceren op afstand. Dit bespaart reiskosten, reistijd en kan bijdrage aan vermindering van CO2 uitstoot. Het doel is videoconferencing zo effectief en efficiënt mogelijk te implementeren, zodat het mogelijk wordt voor de medewerkers van ABN AMRO Bank om te vergaderen, presenteren en samenwerken op afstand.
Dit adviesrapport resulteert in het geven van adviezen, zodat de medewerkers van ABN AMRO Bank op een zo kostenefficiënte manier kunnen vergaderen, samenwerken en presenteren op afstand. Bij uitvoeren van het onderzoek wordt gebruik gemaakt van verschillende onderzoeksmethoden, zoals literatuuronderzoek, interviews, benchmark en observeren. De opbouw van dit rapport begint met een korte organisatieanalyse en daaropvolgend de onderzoeksopzet. Daarna wordt het theoretisch kader beschreven, wat wordt gevolgd door de hoofdstukken technologische ontwikkelingen en optimaal videoconferencing. Dan wordt de huidige situatie en de gewenste situatie van ABN AMRO Bank beschreven met betrekking tot vergaderen op locatie naar vergaderen op afstand. Na deze situaties te hebben beschreven, worden de resultaten van het onderzoek weergegeven.
Het uiteindelijke adviesrapport bestaat uit een aantal aanbevelingen, een implementatieplan en de bedrijfskundige consequenties die de implementatie met zich meebrengt.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingFM Facility Management
AfdelingAcademie voor Facility Management
PartnerABN-AMRO Bank, Amsterdam
Jaar2008
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk