De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Ontwikkeling van een groente en fruit bin picking systeem

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Ontwikkeling van een groente en fruit bin picking systeem

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het doel van de afstudeeropdracht is het realiseren van een order verzamel (‘orderpicken’) systeem en bijbehorende software, dat geautomatiseerd door de gebruiker ingevoerde order groente en fruit verplaatst. Om het project in goede banen te leiden is het project opgedeeld in drie fases:
• Fase 1: Ontwikkeling van het basis systeem.
• Fase 2: Uitbreiding naar grotere hoeveelheden
• Fase 3: Uitbreiding naar verschillende soorten
In fase 1 zijn de onderdelen van het systeem geassembleerd en is een begin gemaakt aan de software onderdelen voor deze opstelling. Aan het eind van fase 1 kon met het systeem één appel verplaatst worden. In fase 2 is dit uitgebreid naar een variabele hoeveelheid appels. Hiervoor was het nodig de in fase 1 ontwikkelde pick en pack procedure uit te breiden. Ook zijn in fase 2 een aantal aanpassingen gedaan om de werking van het systeem te verbeteren ten opzichte van fase 1. In fase 3 zijn de pick en pack procedures verder ontwikkeld om ook meerdere soorten producten te verplaatsen. Behalve appels kunnen nu ook peren en aubergines met de proefopstelling worden verplaatst. Deze keuze is gebaseerd op het gewicht en de vorm van de producten. Ook is in fase 3 het systeem versnelt van 13 seconden naar 5 seconden.
Uit de integratietest blijkt dat het vooraf gestelde doel, een werkend bin pick systeem met bijbehorende software, is gerealiseerd. Dit systeem verplaatst automatisch een door de gebruiker ingevoerde order. De proefopstelling kan elke vijf seconden één product verplaatsen. Gemiddeld 86,6% van de producten wordt correct verplaatst. Voor de soorten individueel ligt dit percentage op 71%, 90,6% en 93,3% voor respectievelijk aubergines, peren en appels. Daarna zijn aanbevelingen gedaan om de werking van het systeem verder te verbeteren.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
AfdelingTIS Werktuigbouwkunde
PartnersLACQUEY ROBOTICS
Jaar2016
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk