De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

ISO certificering bedrijfsonderdeel Logistiek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

ISO certificering bedrijfsonderdeel Logistiek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit rapport wordt er onderzocht hoe het bedrijfsonderdeel Logistiek van het Medisch Centrum Haaglanden een ISO 9001:2000 certificeringwaardige organisatie kan worden. Hiervoor wordt theoretisch en kwalitatief onderzoek gedaan.
Theoretisch onderzoek om de 'harde kant' te belichten, zoals de normen en geschiedenis van ISO. Kwalitatief onderzoek om de 'zachte kant' te benadrukken, dit gaat over de implementatie en het creëren van draagvlak bij de medewerkers. De probleemstelling is: Op welke wijze kan de organisatie van het bedrijfsonderdeel Logistiek worden heringericht, zodat aan de eisen van de ISO 9001:2000 norm wordt voldaan, met als gevolg dat de klanttevredenheid en kwaliteit continu verbeteren?
Eindproduct van deze opdracht is een bruikbaar implementatieplan voor het vervolg van het ISO 9001:2000 traject en een gedeeltelijk certificeringwaardig bedrijfsonderdeel Logistiek. In dit plan van aanpak voor de implementatie moet gezorgd worden voor voldoende draagvlak, communicatie, begrip en gedachtewisselingen naar en met de medewerkers. Dit beslaat de 'zachte' kant van het onderzoek. Voor de harde kant van dit onderzoek moet een kwaliteitshandboek gerealiseerd worden en moeten procedures en werkinstructies in kaart gebracht worden.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingFM Facility Management
AfdelingAcademie voor Facility Management
PartnersMedisch Centrum Haaglanden, Den Haag
Jaar2007
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk