De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Van klacht tot kwaliteit!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Van klacht tot kwaliteit!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het onderzoek dat centraal staat in deze scriptie is een onderzoek naar de tevredenheid cq. ontevredenheid van de huurders van het hotelkantoor in het Beatrixpark in samenhang met het nieuwe kantoorconcept.
Inspectie Werk en Inkomen (IWI) is in december 2007 verhuisd naar het rijkskantoor (hotelkantoor) in het Beatrixpark te Den Haag. Dit hotelkantoor heeft 1412 werkplekken (32.000 m2 BVO) en in theorie plaats voor maximaal 12 huurders. De ontwikkeling van het kantoorconcept heeft plaats gevonden met vijf potentiële huurders. Vervolgens hebben drie huurders afgezegd. Het kantoor is dus gestart met 2 huurders.
In dit kantoor wordt vanuit een centrale unit de facilitaire verzorging voor alle huurders verricht. Dit wordt uitgevoerd door het Centrum Facilitaire Diensten Beatrixpark (het CFD/B) van de belastingdienst. De belastingdienst is zelf niet in het rijkskantoor gehuisvest. Facilitaire medewerkers van IWI zijn bij het CFD/B gedetacheerd. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de facilitaire dienst van IWI ook de facilitaire diensten voor het gehele rijkskantoor zou gaan verzorgen. Er ligt een politiek besluit aan ten grondslag waardoor de uiteindelijke opdracht voor deze taakuitvoering aan het CFD/B is opgedragen.
De huurders mogen zelf geen facilitaire zaken meer regelen. Met de gevolgen hiervan voor de facilitaire afdeling van ieder departement, moet ieder voor zich omgaan.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingFM Facility Management
AfdelingAcademie voor Facility Management
PartnerInspectie Werk en Inkomen (IWI), Den Haag
Jaar2008
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk