De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Onderzoek naar en ontwikkeling van integratie Power BI rapportage voor de MI afdeling van KPN

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Onderzoek naar en ontwikkeling van integratie Power BI rapportage voor de MI afdeling van KPN

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit afstudeerverslag beschrijf ik het verloop van de afstudeeropdracht. Het afstudeerverslag heeft als doelstelling het aantonen van mijn functioneren binnen een bedrijfscontext. Daarbij gaat het specifiek om het aantonen van geplande beroepstaken uit het afstudeerplan. De beroepstaken komen uit de opleiding HBO ICT, met specialisatie software engineering.

De opdracht is uitgevoerd voor de Management Information afdeling van KPN. De afdeling ontwikkelt de interne financiële rapportage voor KPN met behulp van Power BI. Naar aanleiding van een vorige stagiair is de vraag naar technische mogelijkheden ontstaan voor een ontwikkeld concept.

De opdracht betreft in het kort het onderzoeken van de mogelijkheden die Power BI biedt voor het integreren van rapportage rekening houdend met de bestaande infrastructuur. Deze kennis is nog niet aanwezig bij de afdeling.
Dit document is opgebouwd uit vijf hoofdstukken. Die vijf hoofdstukken zal ik hier onder toelichten.

Hoofdstuk twee: de opdracht. In dit hoofdstuk beschrijf ik de opdracht zelf en de bijbehorende context. Ook komt in dit hoofdstuk mijn gekozen aanpak terug.

Hoofdstuk drie: de werkzaamheden. In dit hoofdstuk zal ik specifieke voorbeelden aanhalen uit de opdracht. Het hoofdstuk is verdeeld in de verschillende producten van de opdracht. Deze producten zijn onderzoek, advies, ontwerp en realisatie. In dit hoofdstuk wordt waar nodig verwezen naar een bijlage.

Hoofdstuk vier: de reflectie. Dit hoofdstuk bevat evaluatie van de verschillende producten en taken. Ook dit hoofdstuk is verdeeld in de eerdergenoemde producten uit de opdracht. Hoofdstuk vijf: samenvatting beroepstaken. Dit hoofdstuk biedt overzicht van het aantonen van de beroepstaken uit de opdracht. Per beroepstaak uit het afstudeerplan wordt aan de hand van voorbeelden toelichting gegeven.

Hoofdstuk zes bevat de bibliografie voor het document.

Hoofdstuk zeven: de bijlagen. Dit hoofdstuk bevat de relevante bijlagen ter ondersteuning van het verslag.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingITD HBO-ICT Software Engineering
AfdelingFaculteit IT & Design
PartnerKPN
Datum2020-06-05
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk