De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Visual Deployment Pipeline

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Visual Deployment Pipeline

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Microsoft Release Management(MRM) is een tool van Microsoft dat gemaakt is om applicaties op verschillende omgevingen geautomatiseerd te installeren. Tijdens de installatie voert MRM verschillende acties uit op de desbetreffende omgeving. Er kunnen verschillende acties worden uitgevoerd, zoals het aanpassen van een database of het herstarten van een webserver. In MRM is het mogelijk om verschillende gebruikers rechten te geven om deze acties te verifiëren. Deze gebruikers hebben toestemming om de installatie op bepaalde punten te stoppen of door te laten gaan. In de 2015 update 1 versie van de applicatie zijn er enkele tekortkomingen in het inzicht krijgen van het gehele installatieproces.

Het doel van dit verslag is om duidelijk te maken hoe mijn afstudeeropdracht bij Info Support BV tot stand is gekomen. Info Support maakt gebruik van MRM om applicaties automatisch te installeren. Aangezien Info Support gebruik maakt van de 2015 update 1 versie van MRM is het momenteel niet mogelijk om duidelijke te zien hoe het installatieproces is verlopen. Gedurende mijn afstuderen ga ik op zoek naar de mogelijkheden om gegevens uit MRM te verkrijgen.

Nadat ik de mogelijkheden heb afgewogen en een keuze heb gemaakt zal ik een dashboard realiseren waarin de verloop van het installatieproces duidelijk weergegeven zal worden. Met dit dashboard zal Info Support duidelijk kunnen zien hoe de installaties van hun applicaties verlopen.

In dit verslag zal ik beginnen met een beschrijving van het bedrijf waar ik mijn opdracht heb uitgevoerd. Hierna zal ik toelichten hoe mijn opdracht tot stand is gekomen. Vervolgens ga ik verder met het behandelen van de aanpak van mijn opdracht. Hierin zal duidelijk worden welke ontwikkelmethodiek is gekozen ter aanvulling van mijn opdracht. Verder zal ik mijn werkzaamheden, per sprint, beschrijven om duidelijk te maken welke beslissingen ik heb moeten nemen tijdens mijn opdracht. Als laatste geef ik nog een evaluatie over de beroepstaken die ik voor de opdracht heb vastgelegd. In mijn evaluatie zal duidelijk worden hoe ik heb voldaan aan deze beroepstaken.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingITD Informatica
AfdelingFaculteit IT & Design
PartnersInfo Support
Jaar2016
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk