De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Verbeterde firmware GEN-node

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Verbeterde firmware GEN-node

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Van oorsprong is Technolution een bedrijf dat zich bezighoudt met technische automatisering, waaronder binnen de agrarische sector. En juist voor deze sector is het Sense2Grow-netwerk ontstaan. Sense2grow is een sensornetwerk met bijbehorend platform. Door in bijvoorbeeld kassen sensoren op te kunnen hangen en de meetgegevens te verzamelen kan er gestuurd worden op een optimalere groei van de gewassen. Omdat er met zo’n IoT-netwerk als Sense2Grow meer mogelijkheden zijn dan enkel de agrarische sector is het gewenst dat dit systeem toegepast kan worden in andere omgevingen.

Het Sense2Grow-netwerk maakt gebruik van zogeheten GEN-nodes. Dit zijn sensornodes (zie afbeelding 1.1) die een aangesloten sensor uitleest. Vervolgens wordt dit draadloos verstuurd door middel van LoRa. In dit project wordt de firmware verbeterd van de GEN-node.

In de eerste fase van dit afstudeerproject is er een Plan van Aanpak gemaakt. Hier is het doel opgenomen: “De afstudeeropdracht leidt tot verbeterde firmware voor een Proof-of-Concept-model GEN-node die ondersteuning heeft voor analoge sensoren, plus geselecteerde sensoren voor het meten van luchtkwaliteit waarbij het energieverbruik verlaagd is.”

In de tweede fase wordt het probleemdomein geanalyseerd en worden de requirements opgesteld. Hier is onder andere geïnventariseerd welke sensoren er beschikbaar zijn om toe te passen. Er is gekozen (specifieke) firmware te maken voor 2 typen 3-draadssensoren voor het meten van luchtkwaliteit, omdat deze hiermee een grotere nauwkeurigheid hebben.

Om het systeem breder in te kunnen zetten worden er in fases die daarop volgen in 3 iteraties verbeteringen aangebracht aan de firmware van de GEN-node. Elke iteratie bestaat uit ontwerpen, ontwikkelen en testen.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
AfdelingFaculteit IT & Design
PartnerTechnolution
Datum2020-06-05
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk